Odata cu sezonul rece incepem sa vedem tot mai multe masini echipate cu jante de tabla. Este varianta aleasa de catre soferi , o varianta prin care protejam jantele din aliaj de toti factorii care influenteaza integritatea si durata de viata a acestora, chiar si de problemele econimice.

Ce ne determina alegerea jantelor din tabla in detrimental celor din aliaj?

Exista sanse destul de ridicate ca la un moment dat sa fie necesar sa montam lanturi pentru o trectiune ridicata, iar acest lucru se sfarseste cu jantele zgariate.
Tot in perioada anotimpului rece, cand drumurile sunt acoperite de zapada avem sanse mari de a lovi o groapa destul de adanca, aceasta fiind neobservabila si astfel putem deteriora cel puti o janta.

Vei gasi jante auto la Vadrexim pentru masina ta, plasand o comanda pe site sau chiar la sediu. Este recomandat ca in momentul plasarii comenzii sa ti aproape talonul auto.  

Nu trebuie sa uitam nici de solutiile aruncate pentru a topi zapada care contin sare, clorura de sodiu si nisip. Acestea sunt corozive iar in timp pot aparea exfoliatii pe jantele din aliaj, aspectul acestora depreciindu-se.

Supuse stresului la fiecare schimbare de sezon prin dejantarea anvelopelor de vara si jantarea celor de iarna si invers cand sezonul cald revine, jantele din aliaj se vor deterioa mult mai repede.

Analizand insa doar din prisma pretului, costul de achizitie a unui set de jante din aliaj sau magneziu este cel putin dublu fata de jantele clasice din tabla cu  aceeasi dimensiune.

Daca se deterioreaza o janta din aliaj vei fi nevoit sa cumperi un set intreg de 4 jante deoarece, deoarece acestea nu se pot achizitiona separate datorita modelului si designului aproape unicat al acestora.

Exista si alte motive pentru care jantele din tabla sunt preferate in anotimpul rece.

Jantele din aliaj fiind mai spitate, spatiile goale mai numeroase, se incarca cu zapada ingreunand deplasarea prin zapada. Jantele din tabla mentin si mai bine masina pe drum prin faptul ca acestea sunt mai grele si fac mai buna aderenta prin zapada.

In cazul in care totusi avem ghinionul sa deformam o janta din tabla, costul reparatiei si indreptarii acesteia este mult mai mic. Procedura de indreptare a jantelor din aliaj este mult mai pretentioasa si costurile sunt pe masura.

In ultima vreme, masinile noi vin cu echipare din fabrica avand jante din aliaj cu diametru mare. Masinile cu jante ce au diametru de la 18 inch nu vor putea echipa masina cu jante din tabla, deoarece acestea se fabrica pana la dimensiuni de 16 inch si extrem de rar de 17 inch.

In aceste cazuri este recomandat, in schimb, sa achizitionati un set de jante din aliaj de o dimensiune cat mai mica, dar pe care masina dumneavoastra sa o aiba omologata.

Despre jantele potrivite in anotimpul rece poti afla mai multe aici, dar si despre multe alte lucruri noi si importante!

5 thoughts on “Ce jante sunt mai potrivite pentru sezonul de iarna?

  1. Citind acest articol, mi-am dat seama cat de important este sa avem grija de pielea noastra cu produse naturale si fara chimicale agresive. Imi place faptul ca Kazima pune accent pe ingrediente organice si sustenabile, ceea ce ma determina sa incerc produsele lor.

  2. Este impresionant sa vad cat de multa munca si cercetare se afla in spatele produselor cosmetice naturale. Kazima pare sa ofere o gama variata de produse, adaptate nevoilor diferitelor tipuri de piele. Sunt incantata sa aflu ca exista alternative sanatoase pentru ingrijirea tenului.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre produsele cosmetice naturale si beneficiile lor pentru piele. Ma bucur ca exista companii precum Kazima care pun accent pe ingrediente de calitate si respect pentru mediul inconjurator.

  4. Interesant de citit despre modul in care uleiul de argan poate fi folosit pentru a hidrata si revitaliza pielea si parul. Apreciem recomandarile facute in articol si vom incerca sa le punem in practica.

  5. Articolul este foarte informativ si detaliaza pe larg beneficiile uleiului de argan pentru par si piele. Ma bucur ca am aflat despre aceste proprietati si cu siguranta voi incerca produsele recomandate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *