Rezumat:

Primul paragraf al textului analizează problema amenajării unui dormitor mare, evidențiind faptul că acestea tind să pară goale și triste. Aceasta se datorează dimensiunii mari a camerei, care poate fi dificil de decorat astfel încât să fie primitor și confortabil. Textul oferă sfaturi pentru a decora un dormitor mare, precum amplasarea patului în mijlocul camerei și alegerea unei tablii de pat de dimensiuni generoase. De asemenea, se recomandă adăugarea de taburete, fotolii din puf și perne de podea pentru a crea confort.

Al doilea paragraf al rezumatului se concentrează pe importanța decorării peretilor într-un dormitor mare. Se sugerează folosirea culorilor inchise pentru pereti, pentru a crea o atmosferă intima și odihnitoare. De asemenea, se recomandă adăugarea de tablouri sau decoratiuni de perete pentru a aduce un plus de farmec ambiantiei.

Ultimul paragraf al rezumatului abordează crearea unei atmosfere confortabile și primitoare într-un dormitor mare. Se sugerează utilizarea covoarelor mari și groase pentru a adauga caldura si confort in camera. De asemenea, se recomandă amplasarea patului pe un covor generos și adaugarea covoarelor lungi pe lateralele patului. Se mai sugerează optarea pentru lenjerii de pat în nuante deschise și draperii transparente în culori calde pentru a permite intrarea luminii naturale.

A avea o camera mare este un lux. Intotdeauna vorbim despre cum sa decoram o camera mica si despre cum sa invatam sa optimizam spatiul.
Dar atunci cand ne confruntam cu amenajarea unui dormitor mare, desi acesta ne ofera mult mai multe posibilitati, trebuie sa stim sa folosim bine spatiul pentru a nu ramane cu o camera mare, goala si fara personalitate. Problema cu aceste dormitoare este ca, fiind atat de mari, poate fi dificil sa le decorezi astfel incat rezultatul final sa fie primitor si confortabil.

Din acest motiv, in aceasta postare, vom invata cum sa decoram o camera mare pentru a crea dormitorul visurilor noastre.

Asaza patul in mijlocul camerei

In primul rand, este important de retinut ca una dintre principalele probleme ale camerelor mari este ca acestea tind sa para foarte goale si triste.

Unul dintre cele mai importante elemente ale camerei este patul, cu cat mai mare, cu atat mai bine. Verifica dimensiunea patului atunci cand mergi sa-l achizitionezi, astfel incat sa se potriveasca cat mai bine in camera, sa fie elementul central si sa existe spatiu pentru doua noptiere.

In plus, patul nu este important doar ca element decorativ si pentru a umple spatiul gol, ci si pentru confort, iar un pat mare cu o saltea buna este perfect pentru un somn bun.

Crezi sau nu, patul se poate aseza si in mijlocul camerei! Aceasta optiune poate fi luata in considerare doar in momentul in care ai un dormitor spatios, in timp ce restul obiectelor pot fi asezate in functie de amplasarea patului.

Alege o tablie de pat de dimensiuni generoase

Un dormitor de dimensiuni mari poate fi pus in evidenta de o tablie de pat masiva, care are un rol bine definit. O tablie de pat nu doar ca protejeaza pernele de uzura si iti ofera un plus de confort atunci cand citesti sau cand te uiti la televizor, ci are si un rol estetic bine definit.

Alege o tablie din lemn, daca iti doresti accente rustice sau scandinave in dormitor, una din fier forjat pentru o ambianta shabby chic, sau una matlasata, perfecta in ambiantele clasice.

Cumpara taburete, scaune sau fotolii din puf

Sa stii ca poti adauga taburete, fotolii din puf sau perne de podea si in dormitor, nu numai in living. De fapt, un dormitor mare si steril poate fi facut confortabil foarte repede daca asezi astfel de mici obiecte de mobilier in dreptul ferestrei sau daca amplasezi o bancheta la capatul patului.

Alege covoare mari si groase

Intr-un dormitor mare, patul trebuie sa fie asezat pe un covor de dimensiuni generoase, cu cel putin 40 de centimetri mai lat.

De asemenea, poti amplasa covoare lungi, dreptunghiulare, de-o parte si de alta a patului. In acest fel vei obtine o senzatie de confort si caldura inca din momentul in care te trezesti dimineata si te dai jos din pat. Daca ai o mobila de dormitor inchisa la culoare, opteaza pentru un covor in culori vii sau cu un model oriental.

Foloseste culori inchise pentru pereti

Spre deosebire de dormitoarele mici, unde nu este recomandat sa folosesti culori inchise pentru pereti, pentru ca micsoreaza spatiul, intr-un dormitor de dimensiuni mari ai libertatea sa te joci cu nuantele intunecate preferate.

Astfel, pentru o atmosfera intima si odihnitoare, poti colora peretii dormitorului in nuante de albastru inchis sau verde. Alege, in schimb, lenjerii de pat in nuante deschise ca sa pastrezi echilibrul vizual si draperii transparente in nuante calde, care sa permita intrarea luminii naturale.

Nu uita de tablouri!

Dintr-un dormitor mare nu trebuie sa lipseasca tablourile sau decoratiunile de perete. Asaza-le pe peretele principal (cel din dreptul patului), si oriunde crezi ca ar putea aduce un plus de farmec ambiantei. Evita-le, totusi, pe cele cu o cromatica prea puternica, pentru ca ar putea crea tensiune vizuala.

Opteaza pentru tapet colorat

O alta optiune de luat in considerare este tapetul, o resursa frumoasa si originala. Desi depinde de gusturi, este recomandabil sa tapetezi doar unul dintre pereti si sa ii vopsesti pe ceilalti trei intr-o culoare de preferinta deschisa sau chiar complet alba.

In plus, daca incerci sa lasi acel perete un pic mai liber, acesta poate arata ca o pictura murala.

In fine, ca un ultim sfat, nu uita ca acesta este un dormitor, si prin urmare , cautam sa cream o oaza de odihna si trebuie sa transmita liniste si relaxare. Deci, incearca sa faci in asa fel incat ca piesele principale de mobilier sa fie mari si sa se potriveasca intre ele, nu trebuie sa o iei razna cu o multime de elemente.

Cu aceste mici sfaturi, esti gata sa iti creezi dormitorul la care ai visat. Sfaturi simple si foarte utile care iti vor oferi instrumentele necesare pentru a invata cum sa transformi dormitorul intr-o camera confortabila si primitoare. Mergi mai departe si da acea nota speciala dormitorului tau!

Tema 1: Cum sa alegi mobilierul potrivit pentru un dormitor mare

Un dormitor mare ofera multe posibilitati in ceea ce priveste alegerea mobilierului. Pentru a evita ca camera sa para goala si fara personalitate, este important sa stii cum sa folosesti spatiul eficient si sa alegi piesele de mobilier potrivite. Un pat mare, cu o saltea confortabila, este elementul central al camerei si poate fi amplasat chiar in mijlocul acesteia. De asemenea, opteaza pentru tablie de pat de dimensiuni generoase, care nu doar protejeaza pernele si ofera confort, dar are si un rol estetic bine definit. Adauga taburete, scaune sau fotolii din puf pentru a crea un sentiment de confort si caldura.

Tema 2: Cum sa decorezi peretii intr-un dormitor mare

Peretii reprezinta un aspect important al decorului unui dormitor mare. In loc sa ii lasi goi sau sa ii vopsesti intr-o culoare deschisa, poti opta pentru culori inchise care creeaza o atmosfera intima si odihnitoare. Totodata, adauga tablouri sau decoratiuni de perete pe peretele principal sau oriunde crezi ca ar putea aduce un plus de farmec ambiantiei. Evita culorile prea puternice pentru tablouri, deoarece acestea ar putea crea tensiune vizuala.

Tema 3: Cum sa creezi o atmosfera confortabila si primitoare intr-un dormitor mare

Pentru a transforma un dormitor mare intr-o camera confortabila si primitoare, alege covoare mari si groase pentru a adauga un sentiment de caldura si confort. Amplaseaza patul pe un covor de dimensiuni generoase si adauga covoare lungi, dreptunghiulare, de-o parte si de alta a patului. Opteaza pentru lenjerii de pat in nuante deschise pentru a mentine echilibrul vizual si draperii transparente in nuante calde care permit intrarea luminii naturale.