Pentru a te bucura in siguranta de functiile moderne puse la dispozitie de un cuptor electric, este important sa stii cum sa il cureti corect. Iata cateva sfaturi utile pentru a mentine cuptorul tau in stare optima:

Cum se curata corect un cuptor eleInstalare

Atunci cand instalezi un cuptor electric, este recomandat sa soliciti ajutorul unui electrician autorizat. Acesta va asigura o conectare corecta si izolata corespunzator, evitand astfel riscul de defectiuni sau incendii.

Evita incendiile

Pentru a preveni riscul de incendiu, evita depozitarea de materiale inflamabile pe suprafata de incalzire a cuptorului. De asemenea, asigura-te ca dimensiunile hartiei de copt nu depasesc cele ale tavii folosite pentru a evita contactul acesteia cu peretii si posibilele incendieri.

Redu riscul de arsuri

Pentru a evita arsurile, nu lasa copiii acces liber la cuptor si asigura-te ca acestia sunt supravegheati in permanenta atunci cand cuptorul este in functiune. Nu deschide usa cuptorului in timpul utilizarii si foloseste geamul pentru a verifica starea mancarurilor.

Nu folosi obiecte abrazive pe usa cuptorului

Pentru a evita zgarierea geamului cuptorului, evita utilizarea de solutii abrazive sau obiecte ascutite. Opteaza pentru produse speciale destinate curatarii usilor de cuptor.

Produsele de curatare recomandate

Atunci cand cureti cuptorul, foloseste produse de curatare adecvate pentru suprafetele din otel inoxidabil si geamul usii. Evita utilizarea de solutii care contin alcool sau elemente abrazive.

Riscurile de electrocutare

Pentru a preveni riscul de electrocutare, asigura-te ca cablurile electrice ale cuptorului sunt amplasate la distanta de elementele care se pot incalzi. Evita utilizarea dispozitivelor cu aburi sub presiune pentru curatarea cuptorului sau plitei.

Accesorii suplimentare

Daca doresti sa folosesti accesorii suplimentare in cuptor, asigura-te ca acestea sunt compatibile cu modelul tau si nu forteaza suporturile de pe margine. Inainte de prima utilizare, clateste accesoriile cu apa fierbinte si solutie de curatare pentru a elimina reziduurile ramase din fabrica.

 Urmand aceste sfaturi simple, vei putea utiliza cuptorul electric in siguranta si vei mentine aparatul in stare optima pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *